Mengden av ingredienser er indikert ved bruk av følgende begreper:
- «x-smak»: Her er ikke ingrediensen til stede, og smaken kommer bare fra et smaksstoff, f.eks. «baconsmak».
- «Smaksatt med X» betyr at mindre enn 4 % av ingrediensen X finnes i produktet, f.eks. «smaksatt med kylling».
- «Med X» betyr at minst 4 % av ingrediensen X er til stede i produktet, f.eks. «med kylling».
- «Rik på X» betyr at minst 14 % av ingrediensen X er til stede i produktet, f.eks. «rik på lam».
- «X-meny» betyr at minst 26 % av ingrediensen X er til stede i produktet, f.eks. «oksemeny».
Her er et eksempel i praksis: Hvis «med kylling» er skrevet på en etikett, betyr det at minst 4 % av produktet inneholder kylling. Som regel er prosentdelen av animalske råvarer og biprodukter mye høyere. I dette spesielle tilfellet henviser 4 % kun til kylling, og de resterende animalske råvarene kan være sammensatt av forskjellige råstoffer, som mer kylling, okse, lam eller and.
Husk derfor at hvis det står «4 % kylling» på en pakke, er dette minimumsmengden av den typen ingrediens i oppskriften.
* FEDIAF*: The European Pet Food Industry Association